Permanent illumination of the SCOR offices

SCOR HQ, Paris, France

December 2014

Permanent illumination

Project development: 6 months

Les Petits Français were invited to come up with permanent "show" lighting taking into account a reasoned consumption and the cycles of the resident nature.

More info

Just off the Place de l’Étoile, a HQE building was constructed a few years ago: organised around a green patio and covered with roofing where beehives and wild grasses thrive year round, SCOR’s HQ is a magnificent site that offers a pleasant working environment.

After a series of tests and an in-depth study of the most suitable equipment, a detailed study was submitted in December 2014.

Ranked fourth in the world in its industry, SCOR is a French reinsurance group.

CONCEPT & DESIGN

Les Petits Français

Martin Arnaud, Designer

Marilyn Kuentz, Producer

Raphaël Daguet, Scenographer

Bruno Corsini et Laurence Duhamel, Lighting Designers

Julien Charuel – 3D TROISIEME AXE, 3D model of the building

 

PHOTOS

Laurent Attias